torsdag 29. mai 2008

"Der det er liv er det sopp"

Aspergillus flavus
Vi finner den av og til i nesehulen hos hunder..

En hjertelig hilsen fra Penicillium spinulosum

Disse soppene (+ mange mange andre) jobber jeg med på Veterinærinstituttet . I mikroskopet åpenbarer det seg en fantastisk verden av farger og strukturer. Visste du forresten at sopp har et nærmere slektskap til dyr enn til planter? ;)

tirsdag 13. mai 2008

Gøy - gøy!

Simon Woodhouse svarte så absolutt til forventningene, - og vel så det! Tror ikke vi kunne hatt bedre klaff med person. Og det er liksom ingen "smågutt" vi har dumpet borti, han er en av de best/mest utdannede innen dans/koreografi i Norge..! Han har selv danset siden han var seks år og blant mye annet deltatt i finalen i to verdensmesterskap. Etter at han flyttet hit, fra England, har han valgt å satse mer på å få dans ut og fram til barn og unge og "folk flest". Konkurranseinstinktet har han dog beholdt, og det får vel vi nyte godt av..

På kurset fikk vi prøve oss på enkle trinn innen mange forskjellige genre, vi vekslet mellom salsa, hip hop (maskulin og feminin!), vals, rock´n roll, samba, disco, tarantella, karneval m.m. Vi fikk også demonstrert eksempler på koreografi til diverse musikk.

Vi har nok litt å gå på i forhold til å slippe oss løs (he he - vi lo mye da :), men uansett - Simon lot seg ikke skremme av vår mer eller mindre elegance. Han har rett og slett stoooooore visjoner om å bringe freestyle opp og fram i Norge - Bli Best i Verden! - intet mindre! :-) Ha ha! Nå har han ikke sett oss med hunder enda, så vi får se om han "jekker" seg ned noen hakk da. Kan hende han får seg noen overaskelser i forhold til hvordan det er å koreografere for firbente pelskledde dansere i tillegg til eiere som er mest vant til å gå i kamuflasjeklær og trampe rundt i skogen. Men.. han tar det som en utfordring og vi må bare utnytte hans sjeldne kompetanse så lenge engasjementet hans omfavner oss. Han er ikke gratis akkurat, men jeg tror helt klart han er verdt pengene, for de som har lyst til å satse litt på freestyle framover. Det blir nytt kurs i løpet av høsten, da MED hund. Følg med på hjemmesidene til Norsk Freestyleforening.

torsdag 8. mai 2008

Bevegelse til musikk!

Norsk Freestyleforening arrangerer dansekurs, eller nærmere bestemt; kurs i bevegelse til musikk! UTEN hund denne gangen.

Instruktør: Simon Woodhouse
Når: 12. mai (2. pinsedag), kl 10 - 16
Sted: Ullensaker Kulturhus på Jessheim
Pris: 450,- for medlemmer i NFF, 600,- for andre

Simon Woodhouse er profesjonell danser, koreograf og pedagog. Han har ledet mange spennende prosjekter med profesjonelle dansere, amatører og barn. Han setter trivsel og mestring i fokus, under mottoet: "Alle kan danse!"
I tillegg har han hund! :) NFF har lenge vært på utkikk etter en danser/koreograf som kan og vil ta utfordringen med å trene oss tobente til å bruke armer og bein på en bra måte og som forhåpentlig senere også kan hjelpe oss med koreografidelen. Det å koreografere et bra program er kanskje den største utfordringen i freestyle, og det er få av oss som har særlig erfaring med det. Vi har store forventninger til Simon og håper vi har funnet rette person. Og ingenting er vel bedre om han også har litt greie på hund..

Det er fortsatt noen ledige plasser på kurset - så fort deg om du vil være med på noe skikkelig gøy! Jeg gleder meg VELDIG! :)

For mer informasjon se NFFs hjemmesider, eller ta kontakt på
ell-chr@online.no eller tlf 916 17 518