lørdag 28. februar 2009

Vinter og snø!

Når det først skal være vinter så er det jo greit å benytte seg av den. Frikk og jeg har vært på mange skiturer i det siste, og han er SÅ flink. Trekker jevnt og fint (må bremse han litt i starten bare :), lett å styre, passerer folk uten noe tull, og de hundene vi har truffet har også gått veldig greit å passere. Nå går vi ikke på steder og tidspunkter som alle andre går, så vi møter ikke akkurat på veldig mange da. I ettermiddag gikk vi til Nittedal og tilbake, og hu hei hvor det gikk. Og så fint som det var! :)

Vi har baset litt i snøen også - med ny freesbee


mandag 23. februar 2009

Fésjå mm

Vi har vært på NKK Bø i helgen - en gjeng på 6 mennesker og 9 hunder som overnattet på Beverøya camping. De tre mest bortskjemte hundene fikk sove inne, og Frikk var selvsagt en av dem :o)
På lørdagen skulle Frikk stille i unghundklassen (utstilling ja!). Og det gikk vel igrunn akkurat som forventet. Å løpe venstresvinger har vi liksom aldri øvd på og med en fyrrig, fresk, frekk og freidig Frikk så ble det vel ikke akkurat noe vakkert skue. Frikk danset seg rundt i omtrent nesehøyde (god sprett i den hunden altså) og en stakkars dommer får naturligvis litt problemer med å vurdere bevegelser og anatomi. Han sto ganske bra da, men syntes det var litt unødvendig at dommeren skulle klå på han. Dommeren smilte overbærende til oss og kritikken ble som følger:
Litle to happy in the ring. Very good proportions. Complete body. Very good neck. Well shaped head. Very good tann reg (?). Difficult to see his moovements. Need more ring training. Quite nice dog.
He he - jeg tar det ikke så veldig tungt at vi "dummer" oss ut i utstillingsringen altså. Føler meg ikke heelt vel i settingen heller så det kan godt hende det var første og siste gang. Vi får se. MEN fineste Frikk fikk rød sløyfe han, og da er han vel akkurat så vakker som han trenger å være.

Ann-Merethe m/Aqua og Marianne m/Cara startet begge i lp elite lørdag. Begge viste flott lydighet selv om ikke alt klaffet til 100%. Cara debuterte dessuten i elite. Strålende flinke er de!
På søndag var det lp kl 1 hvor Ann-Merethe m/Farah, Unni m/Fox og Anette m/Ekira stilte. Alle sammen nullet på fellesdekken (det må ligge noe i genene her tror jeg ;-), men ellers var det virkelig MYE fint og det var gøy å se på. (Frikk var også påmeldt, men etter kurset med Maria Hagström for tre uker siden bestemte jeg meg for å droppe det. Ingen grunn til å forsere før de tingene vi jobber med nå ramler litt mer på plass. Noen syntes vel det var litt pinglete, men.. ;)
Marie m/Chili debuterte i kl 2, og det ble en flott gjennomkjøring. Det er bare litt småpirk som skal til og så har de opprykket til kl 3 i boks.
Og om ikke det var nok så debuterte Marianne og Max i agility også!
Mange flinke Montmorenja hunder på en gang det! Takk for en hyggelig helg :)

tirsdag 17. februar 2009

Pleieassistenten Svipp

Grete sin godeste Svipp jobber som "pleieassistent" på Ammerudlunden sykehjem. Må bare legge ut denne koselige linken om hvordan Svipp med sitt herlige vesen sprer glede blant beboerne. Les artikkelen her.

lørdag 7. februar 2009

onsdag 4. februar 2009

Maria Hagström

I helgen som var har jeg nok en gang vært på tävlingslydnadskurs med Maria Hagström, i regi av Klickerklok. Denne gang var Frikk også med, og det har vært særdeles utbytterikt. Maria Hagström er superdyktig (med fantastiske meritter med sine kelpies), har en treningsfilosofi som passer oss perfekt, og hun er virkelig en behagelig person å gå kurs for. Det var åtte deltagende hunder som alle var kommet ganske ulikt i treningen, noe som jo gjør det ekstra spennende, da mange ulike problemstillinger dukker opp. For egen del har jeg fått noen vekkere, og innser at selv om jeg har trent veldig mye på det jeg har ment å være passivitet, så har jeg vært alt for slapp på kriteriene mine + for ofte belønnet passivitet med aktivitet. Frikk blir rimelig heit under trening, det kan tilsynelatende se flashy (er det et ord?) ut, men det er ingen tvil om at det er veldig energikrevende og fører lett til slarvete momenter. Det var liksom det med å finne rett balanse mellom aktivitet og passivitet. Og jeg vet jo om det, men det var det å gjøre det ordentlig i praksis da. Dessuten er det jo gøy å leke..! Jeg fikk i hvert fall noen gode tips om hvordan jeg bør jobbe framover for å få ned intensiteten. Så nå skal vi virkelig prioritere å trene passivitet i alle mulige former – få Frikk til å tilby mer av helt passive atferder og gradvis strekke tiden på dette, bruke kun passiv belønning i fvf i form av godbiter og omvendt lokking, det samme i utgangsstilling, ved bli øvelser skal jeg være beinhard på kriteriene – Frikk skal være helt helt rolig (ingen benbevegelser, ingen logring), kun belønne passivt på stedet og fri ut uten noe tjo og hei. Dette høres jo temmelig kjedelig ut spør du meg, men vi får se om vi ikke kan få sneket inn noe mer morsomt innimellom. *He he* Men gi meg for all del et spark bak om dere ser at jeg sluntrer unna passivitetstreningen!

Ellers skal vi også prioritere mer kjeding av øvelser for å trene opp bedre utholdenhet, legge verdi i overganger/transportetapper, forsøke få til mer av konkurranselik trening, vi skal få bedre rutiner - både før, under og etter konkurranse, og vi skal bli flinkere til å planlegge treningen. Det er jo bare å gjøre det, har jeg hørt..!

Frikk - som en virvelvind
Foto: Merete Andersen Huser

Da håper jeg dere er fornøyde, Grete og Nina ;)