søndag 30. mai 2010

Offisiell freestyle!

Endelig var dagen her! Da Norge v/ Norsk Freestyleforening hadde sin første offisielle konkurranse i freestyle og heelwork to music. En milepæl i norsk freestylehistorie med andre ord. Dette er noe vi har jobbet mot i fem år, og endelig ser vi frukter av arbeidet. Og hvilken dag vi har hatt! Publikum strømmet på, noe som selvsagt setter en fin ramme og stemning på en konkurranse. Været sto oss også bi, helt fram til siste startende. Det får vi være fornøyd med!
Showet startet med offisiell åpning, og snorklipping, av banen. Nina Haaland, NFFs stifter, fikk æren av å klippe snoren. :)
Det var syv startende i FS klasse 1, en startende i HTM klasse 1 og to rekrutter som meldte seg på på stedet.

Alle de startende viste strålende flott freestyle, her var det herlig samarbeid, fine rytmer, flott koreografi, artige kostymer og kreative utførelser. Særlig hyggelig var det med de yngste deltagerne, 3 stk under 15 år! Fantastisk flinke var de og dette lover særdeles godt for framtiden. :)
Hele fire ekvipasjer klarte 1. premie, og fikk sølvmerke og opprykksnapp.

Aller størst GRATTIS må selvsagt gå til Jessica Karlgren og Sussi, som gikk seirende ut av dansen i FS1. De leverte et herlig show, til Alexander Rybaks "Fairytale", og skriver historie som vinnere av Norges første offisielle freestylekonkurranse (det måtte en svenske til ja ;).
Anja Schüller og Frekja skrev også historie, som eneste startende i klassen for Heelwork to Music. Med dette er de Norges første offisielle utøvere i denne grenen! Og bare en hårsbredd fra opprykksnapp.
HURRA for dere!
:)

Resultatliste får komme senere.
TAKK til ALLE som var med på å lage et flott arrangement! :)

mandag 24. mai 2010

Opprykk til LP3

På lørdag pakket jeg og Nina bilen full med hunder og utstyr og satte kursen for Ed i Sverige for å gå LP2 der på søndag, og for deretter dra videre til Forshaga utenfor Karlstad for å hente lille Ember, Ninas nye familemedlem. Vi var vel temmelige nervøse begge to. Oppkjøringen har liksom ikke vært helt som ønsket, men nå måtte vi bare gjøre det. Og det gikk jo BRA det. Vi var to særdeles fornøyde ekvipasjer som forlot Ed. Nina var først ut i klasse 2 og jeg var neste. Fikk derfor ikke med meg særlig mye av Ninas program (siden jeg da var inne i "fokusboblen" sammen med Frikk), men hun og Maximus dundret til med 184 poeng og seier i klassen. GRATTIS!!! Det var velfortjent det! Og de imponerte mange med sin stilfulle utførelse. :)

Nina og Maximus

Frikk var, som vanlig, temmelig høy og fellesdekken var en nervepirrende affære, men utover det er jeg suuuperfornøyd med det han gjorde. Her er resultatene våre:
Fellesdekk med skjult fører: 7,5 Grusomme 3 minutter. Frikk er urolig og beveger seg mye. Legger hodet flatt i perioder, men dette MÅ vi bare få mer på plass.
Fri ved fot: 9 Gjett om jeg er fornøyd med den da! Det kjentes SÅ bra å gå med han :)
Dekk under marsj: 10
Innkalling med stå: 9,5
Ruta: 6 Dette var utelukkende min feil. Ved oppstillingen kom jeg til å trå på noen halehår, og når Frikk merket det spratt han unna og fortsatte likesågod mot ruta, slik at jeg måtte rope han tilbake for å sende han. Selve utsendelsen gikk fint og han plasserte seg bra i ruta. :)
Apportering: 9 Litt tygg før avlevering
Hopp over hinder: 10 Søøøteste Frikk hoppet nydelig og på andre siden av hinderet satte han seg i en finfin bamsepositur. HAHAHA. Det har aldri skjedd tidligere.. Han fikk vel litt sjarmpoeng for det tenker jeg ;-)
Avstandsdirigering: 8 Måtte inn med en dobbelkommando ved neddekket og han flytter seg litt framover under posisjonsendringene. Helt som forventet, så dette er noe vi må prioritere.
Helhetsinntrykk: 9

Totalt 167 poeng og opprykk. Altså ikke den helt store poengsummen (fellesdekk og ruta har høye koeffisienter), men det holdt, og bortsett fra fellesdekken er jeg strålende fornøyd. Det var så behagelig å gå med han i ringen. Han var fokusert hele tiden og i den grad Frikk kan være sanset og "passe heit", så var han det. Det er en seier! :)

lørdag 8. mai 2010

Freestylekonkurranse 30. mai

Norsk Freestyleforening arrangerer Norges første offisielle konkurranse i Freestyle og Heelwork to Music, søndag 30. mai. Konkurransen arrangeres i frodige og grønne omgivelser på UMB i Ås (Akershus). Påmeldingsfristen går snart ut, så fort deg å melde på! :) Mer info kan du finne her.